2006-10-10

Bra innehåll, ett måste!

Har du en sajt som inte säljer någon fysisk produkt (t ex böcker eller dvd-skivor) utan endast har bannerannonsering som sin inkomstkälla finns det bara ett sätt att lyckas; bra innehåll!


Vad menas då med bra innehåll?

1. Jo, för det första måste din sajt har mycket text. Alltså många artiklar i ditt ämne, recensioner eller toplistor.

2. Därefter bör ju artiklarna vara av god kvalité, detta tillsammans med mängden artiklar gör ju att besökarna vill återkomma, just på grund av kvalitén.

3. Sen måste du också uppdatera din sajt med nytt innehåll relativt ofta. Detta för att återkommande besökare skall få något nytt att läsa men också för att du får fler undersidor med olika sökord, vilket ökar chansen för att din sajt hittas av fler människor i sökmaskinerna.

4. Ett bra innehåll för också med sig att fler webmastrar gärna länkar till dina artiklar, vilket drar ytterligare traffik till din sajt. Samtidigt blir du också mer intressant att göra länkbyten med.

Naturligtvis är det mycket arbete som ligger bakom en sajt med bra och mycket innehåll, men det är värt det extra arbetet. För lyckas du få en sida som är tillräckligt bra så återkommer gärna besökare, information om din sajt kommer att spridassom ringar på vattnet och nå ut till ännu fler människor och andra sajter och bloggar kommer att vilja länka till dina artiklar eller göra länkbyten. Allt detta gör att du kommer att öka dina inkomster från annonserna på din sajt!