2006-12-20

Tjäna pengar med Google Adsense-Adwords

Har du försökt tjäna pengar genom affiliateprogram med hjälp av Google Adwods? I så fall vet du att det inte är lätt!

Men om du kunde köra en Adword kampanj utan kostnad och kanske till och med tjäna lite pengar? Det går faktiskt. Kombinera bara din Adword kampanj med Google Adsense.

Som du troligen vet kan du placera annonser från Google Adsense på din sajt och när någon klickar på dem tjänar du lite pengar. Vanligen brukar man ha tusen eller fler sidor med Google annonser för att tjäna pengar på dem. Men det räcker faktiskt med bara en sida!

En sida tänker du, det blir inte mycket pengar på det. Jo, det kan det visst bli!

Så här går det till:

1. Hitta en nich, där annonsörer betalar minst fem kronor per annons i Google. Ett tips är att använda Overture's bidtool för att hitta rätt annonser.

2. Nästa steg är att bygga sajten på en sida. Hitta en gratis artikel eller skriv en själv. Glöm inte bort de viktiga keyworden som skall överrensstämma med din sajts niche, de måste finnas i artikeln. Placera tre Google Adsense annonsblock på sidan.

3. Starta en Google Adwords kampanj med din niche keywords, fast du bjuder bara 50 öre per klick, istället för en femma.

Luta dig tillbaka och se pengarna strömma in. En person klickar på din 50 öres annons, kommer till din sajt, läser artikeln och några av dem klickar på annonserna på din sajt som ger kanske fem kronor i vinst till dig och vips har du tjänat 4,50 på en besökare.


Kanske tjänar du inte mer än fem kronor om dagen, men det blir 1825 kronor på ett år och det för bara en sajt.

Vill du tjäna mer pengar?

Hitta ett affiliate program för din niche och lägg upp en länk till dem på din sajt.
Några besökare klickar på dina Google annonser andra på din affiliatelänk.

Hur som helst, du tjänar pengar!