2006-10-12

5 affiliate tips

Affiliate tip 1

Visste du att den populäraste metoden för att annonsera för ett affiliate program är genom en banner i storleken 468x60?
Det är OK, men visste du också att 468x60 bannern är det minst effektiva sättet att göra reklam för ett affiliateprogram?
Jag föreslår att du istället försöker med pop-up. Varför? Cookies, varje person som ser "pop-upen" får en cookies (om de inte har stängt av den funktionen). Det betyder att om den personen besöker den sidan som du gjorde reklam för vid ett senare tillfälle kan du fortfarande få betalt, trots att den personen aldrig klickade på någon länk!

Affiliate tips 2


Sticky notes. Du kan själv ändra i skriptet och själv bestämma hur ofta den skall visas på sidan, för hur länge och om det skall finnas en fade-in effekt. Skriptet fungerar med MSIE och Mozilla FireFox. Bäst av allt, den blockeras inte av pop-up blockerare.

Sticky-note-script


Affiliate tips 3

Rotera dina affiliate banners. Om du har affiliate banners på sin sajt är det viktigt att du roterar dina banners. Annars riskerar du att "bränna ut" dina reklamannonser. När du roterar banners kommer du att få en ökning av klick och inkomst, eftersom du kan visa flera olika banners för dina besökare.


Affiliate tips 4

Skriv dina egna texter. Ett av de bästa sätten att visa affiliateslänkar är att inkorporera dem i relevanta artiklar. Den här typen av kontextuell affiliate innehåll kan komma i många olika skepnader, till exempel i recensioner eller olika artiklar som riktar sig till exempel till en specifik grupp av människor.


Affiliate tips 5

Affiliate länkar i din email signature. Det finns ett bra ställe för affiliatelänkar som många inte tänker på, nämligen efter din email signatur!