2007-01-19

Hur du får en populär blog

Många har som ett mål att få fler och fler besöökare till sin blog, antingen för att få så många som möjligt att läsa deras artiklar och därmed större spridning av sina tankar och idéer. Andra vill helt enkelt tjäna lite pengar, medan en tredje grupp vill göra båda sakerna. För att lyckas kan du optimera din blog och använda sociala medium som till exempel digga.se.

Dessa medel är bra, men de ligger lite utanför din kontroll. Att bli populär på digga.se beror ju på andra människor! Vad du däremot kan kontrollera är innehållet på din blog. Därför har jag skrivit ner några idéer som kan öka din populäritet genom att ta till vara ditt innehåll på ett bättre sätt.


Var först med en nyhet

Att vara först med en nyhet är ju förstås det ultimata, men det är också mycket svårt. Flera tusen personer sitter klistrade vid datorerna för att få tag på en nyhet och vara först med den. Men det är inte heller dåligt att vara den tredje som kommer ut med en nyhet eller till och med den tionde. Men om du hittar en nyhet så kommer människor att länka till den och läsa den på din blog och antagligen återkomma för att läsa fler nyheter.


Publicera på helgerna

Chansen är stor att dina blogläsare även läser andra blogar. Med tanke på hur många blogar som uppdateras varje dag på vardagarna är risken stor att dina besökare inte orkar läsa dina inlägg varje dag. Därför kan det vara en idé att posta också på helgerna om du har tid till det.


Skriv tidlösa inlägg

Försök att inte bara skriva inlägg som har en livscykel på en dag eller en vecka. Utan försök att också skriva inlägg som är lite mer tidlösa. De kanske inte blir populära direkt, men kanske om en månad år de en oväntad genomslagskraft kanske beroende på att något aktuellt har hänt.


Delta i diskusioner

Att maila andra blogare och be om ett länkbyte är naturligtvis ett mycket bra sätt att få fler beökare. Men ett annat bra sätt är att delta i diskutioner. Exempelvis om någon skriver om tio bra sätt att få fler besökare. Skriv en kommentar och ge till exempel två andra exempel på hur man få fler besökare. Naturligtvis lägger du in en länk till din blog i inlägget.



Att få sin blog populär är inte lätt och det tar tid, särskilt med tanke på hur många som blogar idag. Men ge inte upp, utan skriv bra och intressanta artiklar om saker som intresserar dig och du är på god väg att lyckas!







Digga

färskpressa!

Etiketter: , , , ,

10 Comments:

Blogger CV said...

Sedan finns andra säkra grepp som att skriva om porr och sex - om man vill ha besökare till varje pris.
Men de råd du gav är bra, för om du kan stå för det du skriver och får besökare på grund av det är det ju dina texter besökarna är intresserade av. Det är mer värt än tusentals besökare av andra skäl.
RS
kulturbloggen.com

20 januari, 2007 17:52  
Blogger Orb. said...

Man får hålla igång och länka sin blogg vart man än skriver!

http://illustreraddjavulskap.blogspot.com

14 augusti, 2008 03:12  
Blogger Sanna ... said...

Jaha, då var det väl bara att börja här då :)

07 oktober, 2008 15:48  
Anonymous Anonym said...

Att ha tävlingar på bloggen kan öka besökarna tillfälligt! Dessutom ska man vara aktiv på att kommentera på andras bloggar.

12 november, 2008 14:43  
Anonymous Anonym said...

Förbannat rolig :D

http://meetra.blogg.se/

07 maj, 2009 01:11  
Anonymous Anonym said...

vad jag letade efter, tack

05 december, 2009 21:27  
Anonymous Anonym said...

I wish not approve on it. I over precise post. Especially the designation attracted me to review the intact story.

16 januari, 2010 09:29  
Anonymous Anonym said...

Genial brief and this mail helped me alot in my college assignement. Gratefulness you on your information.

20 januari, 2010 05:17  
Anonymous Anonym said...

maste kolla:)

19 mars, 2010 15:31  
Blogger Blogger said...

Bra tips men hjälpte mig inte särskillt mycket :P Jag hoppas att folk tycker att min bok och film blogg är intressant i alla fall. :)

www.iheartfantasy.blogg.se

04 maj, 2012 13:16  

Skicka en kommentar

<< Home