2007-01-14

Få det mesta ur trafiken från Digga.se

Jag har byt domännamn till webmastern.se, klicka här för att komma dit!


Digga.se
är en sajt där du kan rösta på de mest intressanta och roligaste länkarna. Du som medlem bestämmer själv innehållet på sajten genom att bidra med de länkar som postas. De mest populära länkarna kommer på Digga.se första sida och chansen är att din blogg genom detta kommer att få många fler besökare än vanligt. Man kan säga att Digga.se är den svenska motsvarigheten till Digg.com.

Eftersom sajterna till upplägget är mer eller mindre lika (!) kan det vara intressant att ta till vara en del av de kunskaper som Digg.com:s besökartrafik
har gett oss och se vad man kan göra med den trafik som förhoppningsvis kommer ur Digga.se.

När jag läst inlägg på bloggar som handlar om Digg.com brukar de flesta anse att trafiken som kommer från den sajten är mer eller mindre värdelös. Det är ju naturligtvis inte sant om du kan fixa lite med din blogg. Kanske kan du till och med få några återkommande besökare!


RSS prenumeranter

De flesta besökare från Digg.com, troligen gäller det samma från Digga.se, kommer aldrig att besöka din blogg igen. Men du kan öka dina chanser för att flera av dem återvänder genom att lägga en länk till din RSS prenumeration någonstans på bloggen där den syns ordentligt!


Kommentarer

När din blogg nästan på blir bombaderad av besökare är chanserna goda att några av dem lämnar kommentarer. Se till att svara dem, så de inte känner att ingen bryr sig om deras kommentarer. Genom at svara dem bygger du upp ett förhållande med besökaren och det ökar chansen att hon eller han kommer tillbaka till din blogg och det är ju det du vill!


Länkar

En orsak till att Digg.com, och förhoppningsvis Digga.se, är så populär är att länkarna till artiklen ökar framför allt Googels intresse för din blogg. Gör en bra titel på ditt inlägg som innehåller det keyword du vill marknadsföra i sökmotorerna, på det sättet kommer trafiken från sökmotorerna öka när trafiken från Digg.com/Digga.se dör ut.


Innehåll

Många av besökarna som kommer till din blogg genom Digga.se kommer att surfa runt på din blogg och se vad som finns. Därför är det extra viktigt att ditt innehåll är lätt åtkomligt och av god kvalitet! För om besökaren gillar vad han ser, så är chansen stor att han återkommer.


Naturligtvis kan du aldrig veta när ditt blogginlägg hamnar på Digga.se första sida, men om du gör de saker som jag har beskrivit ovan redan nu, så är du redo när du väl hamnar på första sidan och besökarna börjar strömma till. Så om du vill ha det mesta möjliga ut av din Digga.se trafik, se till att vara förbered och vänta inte till sista minuten!

Digga

Etiketter: , , , ,

5 Comments:

Anonymous Anonym said...

Vi får hoppas att Digga.se blir lika populär som Digg.com, eftersom jag tror det hade varit av godo för oss som bloggar. Alla (nästan) sätt att få besökare är ju bra!

14 januari, 2007 22:17  
Blogger Gammalt konto said...

Trevlig artikel! Att ha "Relaterade atiklar" i slutet av sina inlägg kan även det vara ett bra sätt för att hålla besökarnas intresse uppe.

15 januari, 2007 08:29  
Anonymous Anonym said...

Hur många unika besökare har digga.se i veckan?

25 januari, 2007 22:54  
Blogger Mikael said...

Vet inte, men hade varit roligt att veta. De har dock haft 15801
röster på sina inlägg (står på deras sajt), men man kan ju rösta mer än en gång. Fast å andra sidan alla röstar ju inte.

25 januari, 2007 23:16  
Blogger Filip Lam said...

bra artikel!

30 januari, 2007 18:31  

Skicka en kommentar

<< Home