2007-01-18

Viral marknadsföring - ett exempel

Först vad är viral marknadsföring?

Det är ett sätt att låta användarna själva sköta marknadsföringen bland sina vänner och bekanta. Marknadsföringen är billig och det man vill nå ut med sprids mycket snabbt. Jag hittade en uppsats om viral marknadsföring här tack vare Backend Media

Nu när vi vet lite mer vad viral marknadsföring är skall vi titta på ett bra exempel som jag hittade på Internetworld.

Exemplet handlar om sajten geni.com. Där kan du som är intresserad av släktforskning göra ett släktträd. Det är mycket enkelt och du kan börja göra trädet direkt, ingen registrering eller lösenord behövs registreras vilket är smart. Eftersom du får göra det du vill direkt, nämligen att göra ditt släktträd!

Det går också att bjuda in släktingar för att få trädet att växa snabbare och få veta namn på släktingar längre bak i tiden som man inte känner till. Det är också här som är det kritiska momentet om den virala marknadsföringen lyckas. Naturligtvis är det i ditt intresse som användare att bjuda in dina släktingar för att få hjälp och därmed är allt i rullning och den virala marknadsföringen har lyckats!

För att summera, gör en enkel tjänst som många personer kan tänkas använda. Gör lite reklam för den och sen är allt förhoppningsvis i gång. Men kom ihåg, gör det enkelt för användare!

Digga

Etiketter: , , ,